schoolinBsAs.png

A nataliaoreiro.com/unicef oldal egy hosszabb összefoglalót tett közzé a tegnap előtti (július 11.) eseményről, amikor ugyanis Natalia meglátogatta az egyik helyi általános iskolát. Most ezt az összefoglalót ti is elolvashatjátok az alábbiakban, a szerkesztő saját fordításában.

Tegnap előtt az Escuela 9 elnevezésű iskolában Natalia meglátogatta a gyermekeket Buenos Aires városában, akik az első lépéseket teszik meg saját filmjük elkészítésében. A színésznőnek ez az első hivatalos látogatása az UNICEF valamely projektében, Argentínában, de mint tudjuk, ő a képviselője a szervezetnek az országban és Uruguayban egyaránt. Körülbelül 20 gyermek, 6 és 7 év közöttiek vesznek részt ebben a projektben az első évfolyamban. Ez a projekt az úgynevezett "Hacelo Corto", amely a buenos airesi oktatási minisztérium egyik programja, és az UNICEF támogatását most megkapta annak érdekében, hogy ez elkészülhessen. Amikor ez a program a kezdetét vette, akkor a gyerekek sok történetet olvastak el, hogy megtalálják a számukra ideálisat. Az egyik ilyen Adela Basch, argentin író munkája, amelynek a címe: Una Luna junto a la Laguna. Ebben a mesében három állat értekezik a Hold formájáról, de a véleményük eltérő. Natalia volt az, aki ajánlotta a Tres amigos y la Luna címet ennek a filmnek, és így nyilatkozott: "Számomra ez lenyűgöző élmény volt, főleg az, hogy láttam, a gyerekek mennyire izgatottak a projektet illetően, ettől én is izgatott lettem. Szeretem azt a mesét, ami mellett végül döntöttek, jó dolog, ha olyan dolgokat tudunk közölni általa, mint a tolerancia, a barátság, a tisztelet, és a tanulás." Ezután hozzátette, hogy ő mindezt nagyban szeretné megvalósítani, saját hazájában, és Uruguayban; szeretné, ha jobb életük lehetne/lenne az embereknek.
"A kis mese filmként, animációként lesz megörökítve, és egyben bevezetést enged a gyerekeknek ebbe a világba, hogy miképpen áll össze egy egész animáció. Van lehetőség az alapok elsajátítására, mint például a kivágás, és beillesztés..stb." - magyarázta Cynthia Talco, aki a műhelynek volt a felügyelője.
Natalia a végén hozzátette: "Nagyon hálás vagyok, amiért felkértek engem, és segíthettem, hogy a gyerekek betekintést nyerhettek egy ilyen folyamatba, és majd, amikor elkészül a film, szeretném én is megnézni."

forrás: nataliaoreiro.com/unicef

A bejegyzés trackback címe:

https://sweetly-naty.blog.hu/api/trackback/id/tr954651387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása