Nuevo Diario az egyike volt azoknak a lapoknak, amelyek interjút készítettek Nataliával a Condor de Plata díjátadón, október 7-én, és ezt most az alábbiakban olvashatjátok.

2013-10-07_CondorDePlata_b.png

"Boldog vagyok, ez a nagy estém!" - kezdte mondani Natalia Oreiro, néhány perccel azután, hogy megkapta a díját, és elindult beszélni a sajtóval. Távol a díjátadó termétől beszélt a hazai médiával, figyelmet fordítva mindenre.

Nuevo Diario: Miért választottad ki az Infancia Clandestina és a Wakolda felvételét nagyon komoly drámai szerepekkel, miközben téged vígjátékokban látni?
Naty: Mert elhatároztam a fejlődést félúton. Olyan szerepeket kerestem, amelyek nehéz helyzetbe hoznak és amelyek nyomot hagynak a személyiségemben, amelyek hozzájárulnak fejlődésemhez és amely által az emberek emlékeznek rám. Már nem vagyok az a lány a külvárosból, aki telenovellákban bukkant föl. Jó az, ha viszontlátom magamat a televízióban egy komédiában, de el fogom kezdeni keresni a drámai szerepeket a tévében. Már én játszottam moziban és ott látni magam nem volt rossz.
Nuevo Diario: Benjaminnak az édesanyját megalkotni a filmvásznon, feltételezem nagy felelősség.
Naty: Teljes mértékben! Ismertem Benjamint a felvételek előtt, és ismertem az ő történetét. Ő engem választott ki, hogy játsszam el az édesanyját, aki azután eltűnt. Nagyon szívszorító volt. Minden forgatás katartikus volt, amit az Infanciával csináltunk, mire véget ért, gazdagabbak lettünk. A forgatásnak a díszlete is árasztott magából bizonyos hangulatot. Nem tudom ezt jobban elmondani, de ezt éreztem.
Nuevo Diario: Az eltűntek és az Abuelas de Plaza de Mayo* nagyon közelről érintettek téged; neked van egy saját élményed, amit megemlítettél..
Naty: Igen, megtörtént ez velem, és nagyon fájt abban az időszakban. Van egy kapcsolatom az Abuelassal, mert náluk összegzésre kerül a kutatás azok iránt, akik nem rendelkeznek személyazonossággal és akiknél egyáltalában hiányzik a kilétük. Ez egy fáradhatatlan, csodálatra méltó és példamutató küzdelem. A kapcsolatom az Abuelas de Plaza de Mayoval örök.
Nuevo Diario: A Wakolda szintén magában foglal egy nehéz szerepet. Most választották ki, hogy képviseljen minket az Oscaron.
Naty: Hatalmas örömmel tölt el, Lucía Puenzo egy nagyszerű rendező, aki tudja, hogy mit szeretne. A felvételek előtt már minden képkockát tudott a fejében és csak ahhoz tartotta magát. Nagyon jó volt, hogy ő rendezte.
Nuevo Diario: Beszélik, hogy ez a két film és a nemzeti mozi többi filmje a sikerhez vezető út egyéb lehetőségeit nyitják meg.
Naty: Azt mondják, sokat dolgozom; mi felfedezettei vagyunk az argentinok ízlésének, az itteni mozik számára és a számok kimutatták, hogy Hollywood több ezer termében emberek kíváncsiak erre.
Nuevo Diario: A Wakoldának az előzetes kiválasztása implikál egyfajta elköteleződést?
Naty: A díjak hízelgőek ahhoz a munkához, amelyet sokkal korábban kezdtem el. Mi azt csináltuk, amit látni a kultúránkból. A Wakoldának az útja az Oscarra a mi kollégáink kedveskedése felénk, meglátjuk, ha túljutunk mindkét szakaszon és ha Argentínának a képviseltje lesz. Mindenesetre az út előtte áll, hogy végigmenjen rajta. Továbbra is folytatni fogom a filmkészítést és a jó dolgokat.
Nuevo Diario: Mikor kezdődnek meg Juana Azurduy filmjének a felvételei?
Naty: Úgy gondolom, hogy készen állnak hozzá az előkészületek 2014 közepére. Még van teendő a forgatás előtt, és a forgatókönyvet is be kell fejezni.
Nuevo Diario: Milyen egyéb terveid vannak az év végéig?
Naty: Mi most minden erőnkkel forgatjuk Suarral a komédiánkat, mert decemberben énekelni megyek Oroszországba, ahol nagy érdeklődés van a zenémre, így néhány koncertet tervezek. Oroszország olyan, mint az én második otthonom.

* Abuelas de Plaza de Mayo egy civilszervezet, amelynek az a célja, hogy az argentin katonai diktatúra idején elrabolt gyermekek térjenek vissza a családjaikhoz. 2012 októberéig 107 gyermek jutott vissza a családjához.

forrás: nuevodiarioweb.com.ar; wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://sweetly-naty.blog.hu/api/trackback/id/tr555563572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása