2012UnasurCineFestival.pngAz első UNASUR Cine Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 15. és 22. között kerül megrendezésre San Juan városában. 12 tagországnak az alkotásai fognak egymással versenyezni a különféle díjakért, és helyezésekért. Ezek az országok az alábbiak: Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Guyana, Kolumbia, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, és Venezuela.
Ezen a fesztiválon az Infancia Clandestina is jelölve lett a három kategória közül az elsőben, ami a fikcióra épülő Játékfilmek megnevezést viseli. A következő két kategória a Dokumentumfilmek, illetve a Rövidfilmek. Az első kategóriában 13 filmet, a másodikban 10-et, és az utolsóban is 10-et jelöltek. A Játékfilmeknek további 13 kategóriája van, amelyek első helyezettei 15.000 USA dollárt kapnak, természetesen argentin pesóban fognak fizetni a jelenlegi árfolyam szerint. A 13 kategória pedig a következő:

1. Legjobb játékfilm
2. Legjobb rendező
3. Legjobb alkotás
4. Legjobb színésznő
5. Legjobb színész
6. Legjobb színészi/színésznői játék
7. Legjobb fényképezés
8. Legjobb zene
9. Legjobb művészi alkotás
10. Legjobb jelmez
11. Legjobb ábrázolás/bemutatás és smink
12. Legjobb forgatókönyv
13. Újítási díj

Mind a három kategóriában 3-3 zsűritag van. Abban, amelyikben Natalia Oreiro 2011-ben készült filmjét jelölték a zsűritagok mind argentinok, ők pedig az alábbiak: Eduardo Raspo, Arnaldo André, Mirella Pascual.

forrás: unasurcine.com.ar

A bejegyzés trackback címe:

https://sweetly-naty.blog.hu/api/trackback/id/tr334731706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása