2013. október 7-én, hétfőn éjjel került megrendezésre a Condor de Plata díjátadó rendezvény, amely 1943 óta minden évben már hagyománynak számít, bár voltak kisebb kihagyások és szünetek a különböző politikai helyzetek miatt. Idén az Avenida színház - Buenos Aires egyik színháza - kapta meg a szervezés jogát, és ezen a felejthetetlen estén a Natalia Oreiro főszereplésével forgatott Infancia Clandestina volt az egyik legnagyobb győztes, mert több díjat is elnyert. A filmet összesen 13 kategóriában jelölték erre az eseményre és ezek az alábbiakban olvashatók:

Legjobb film: Infancia Clandestina
Legjobb rendező: Benjamin Avila
Legjobb színésznő: Natalia Oreiro
Legjobb színész: Ernesto Alterio
Legjobb férfi mellékszereplő: César Troncoso
Legjobb női mellékszereplő: Cristina Banegas
Férfi felfedezett: Teo Gutiérrez Moreno
Legjobb forgatókönyv: Benjamin Avila - Marcello Müller
Legjobb operatőr: Iván Geirasinchuk
Legjobb vágás: Gustavo Giani
Legjobb művészeti vezető: Yamila Fontan
Legjobb hangzás: Fernando Soldevila
Legjobb jelmez: Ludmila Fincic 

A 61. díjátadó ünnepség helyi idő szerint majdnem éjfélkor, 23:30-kor vette kezdetét, de Nataliának zsúfolt napja volt, hiszen legújabb telenovellájának - amely a Solamente Vos címet viseli - még javában folynak a felvételei, így napjának nagyobbik részét a Pol-ka stúdiójában töltötte. Este, amikor távozni készült a stúdióból, néhány szerencsés rajongónak sikerült vele közös fényképet is készíteni. Ezt követően igyekezett, hogy mihamarabb elkészüljön a késő este kezdődő ünnepélyre.

 

Natalia nagyon csinosan öltözött, mint mindig. Most egy rövid ruhát viselt fekete csipkével bézs alapon. A sminkje és a frizurája kifogástalan volt, egyszerű. A férje, Ricardo Mollo kísérte el őt erre a rendezvényre, aki szintén alkalomhoz illően öltözött, fekete összeállításban. Az érkezés pillanatait néhány kép is visszaadja nekünk.

 

Az ünnepség házigazdája Gabriela Rádice volt. Természetesen az eseményt élő közvetítésben is figyelemmel lehetett kísérni az egyik argentin közszolgálati televíziónak, a TV Públicának köszönhetően. Hajnali 2 óra után néhány perccel jelentették be, hogy a legjobb színésznőnek járó díj nem mást illet, mint Natalia Oreirót. "Natalia Oreiro a legjobb színésznő az Infancia Clandestina című filmben nyújtott alakításáért, amelyet Benjamin Avila rendezett." - mondta a műsorvezetőnő, miközben Naty a közönség soraiban megcsókolta a férjét, Ricardót, ezt követően a film rendezője gratulált neki. Natalia boldogan szaladt föl a színpadra, hogy átvegye a díjat, és eközben a kamera a büszke férjét mutatta. Naty kedvesen köszöntötte a nézőket és megköszönte a díjat a családjának, a szereplőtársainak, és köszönetet mondott, hogy ez a film létrejöhetett. "Ez a második jelölésem, de az első Condor de Plata szobrom. Boldog vagyok, az Infancia Clandestina egy mérföldkő a pályafutásom során, sok elismerést kaptam és megnyitotta előttem a nehezebb, drámai karaktereknek a lehetőségeit is." - mondta izgatottan a tehetséges színésznő, miközben többször pillantott a kezében lévő díjra. Nem sokkal később hirdették ki, hogy a legjobb filmnek járó díjat az Infancia Clandestina tudhatja magáénak. "Benjamin Avila által rendezett Infancia Clandestina a legjobb film!" - hangzott el a műsorvezetőnő mondata, miközben a film szereplői a színpad felé igyekeztek.
Az alábbi képek akkor készültek, amikor Naty átvette a legjobb színésznőnek járó trófeát, és a harmadik képen az idei év legjobb férfiszínészével, Alejandro Awadával - aki annak idején a Te vagy az életemben is szerepelt látható.

Az ünnepség folyamán további kategóriákban is jutalmazták a filmet, hiszen a legjobb forgatókönyvért járó díjat is elnyerte, továbbá a legjobb rendezőnek járó díjat, és Cristina Banegas a magáénak tudhatja a legjobb női mellékszereplő díját is. Az Infancia Clandestina tehát összesen 5 kategóriában lett győztes. Ez egy fantasztikus este volt Nataliának és a film többi szereplőjének egyaránt.

Amint a díjátadó befejeződött Naty pózolt a kameráknak és több interjút is adott a hazai sajtónak. Nagyon meghatott volt az örömtől, és nem győzte elmondani, hogy ez mennyire nagy élmény a számára, és mennyire boldog. Mint kiderült, Natalia tudatosan keresett olyan szerepeket, amelyek nehezebbek, és távolabb állnak a komikus jellemektől. "Olyan szerepeket kerestem, amelyek [...] hozzájárulnak a fejlődésemhez." - mondta az egyik interjúban. "Minden forgatás érzelmekben gazdag élmény volt, és minél inkább közeledtünk a végéhez, annál inkább többet tudtunk a múltról." - fejtette ki. - "Az Infancia Clandestina érzelmileg egy nagyon erős film, amely képes visszaadni mindazt, ami volt korábban, ami megtörtént ebben az életben. Ez a történeti elbeszélés azért van, hogy lásson, emlékezzen és ne felejtsen az ember." - tette hozzá egy másik interjúban. A sok riportból kiderült, hogy jövőre is együtt fog dolgozni Benjamin Avilával egy újabb történelmi filmen, amely Juana Azurduy személyiségét és életét hivatott visszaadni a filmvásznon. Natalia ugyanis nem tervezi, hogy egyhamar ismét visszatér a telenovellák világába.

Miután a legtöbb újságíró és fotós kérésének eleget tett, a férjével távozott az Avenida színház ajtaján, és elindult hazafelé egy taxival a kisfiához, Merlínhez.

Kapcsolódó videók:

    

 

Kapcsolódó cikkek:

Nuevo Diario interjú
Télam interjú
M-Show interjú

 

 

forrás:
http://www.ciudad.com.ar/look/110566/premios-condor-2013-todas-las-figuras-sus-looks-noche-especial;
http://www.clarin.com/espectaculos/cine/ultimo-Elvis-ganador-Condor-Plata_0_1007299512.html;
http://www.nuevodiarioweb.com.ar/notas/2013/10/9/lazo-abuelas-plaza-mayo-eterno-483324.asp;
http://www.telam.com.ar/notas/201310/35636-el-ultimo-elvis-gran-ganador-de-los-premios-condor-de-plata.html;
http://natyoreiro.com/galeria/

http://personajes.lanacion.com.ar/1627061-todos-los-ganadores-de-los-premios-condor-de-plata-2013;
http://raquelflottaprensa.com.ar/2013/10/08/61-entrega-de-los-premios-condor-de-plata-ganadores-por-rubro/;
https://twitter.com/IClandestina;
http://visiondelcine.com.ar/nacionales/condor-de-plata-2013-todos-los-ganadores/;
http://www.youtube.com/user/venenososds?feature=watch

A bejegyzés trackback címe:

https://sweetly-naty.blog.hu/api/trackback/id/tr215557173
süti beállítások módosítása